Anna Müller-Hauser

Dr. Anna Müller-Hauser

Wissenschaftliche Mitarbeiterin FHEED

Charité - Universitätsmedizin Berlin
Berlin

Sie befinden sich hier:

Expertise

Food and Agricultural Approaches to Reducing Malnutrition (FAARM)

Food Hygiene to reduce Environmental Enteric Dysfunction (FHEED)


Lebenslauf Dr. Anna Müller-Hauser

Beruflicher Werdegang

08/2019 -      Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Institut für Public Health, CharitéUniversitätsmedizin Berlin, Deutschland
Projekt: Food Hygiene to Reduce Environmental Enteric Dysfunction (FHEED)
08/2019 -Gastwissenschaftlerin, RD2 – Klimaresilienz, Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung, Deutschland
05/2017 - 07/2019Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Heidelberger Institut für Global Health, Universitätsklinikum Heidelberg, Deutschland
Projekt: Food and Agricultural Approaches to Reducing Malnutrition (FAARM)
11/2011 - 08/2016Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Institut für Microbiologie, ETH Zürich, Schweiz
Projekt:Analysis of mucosal immune response and inflammation upon intestinal infections
05/2011 - 09/2011Wissenschaftliche Assistenz, Trenzyme GmbH – Life Science Services, Deutschland

 

Ausbildung

 

09/2016 - 09/2019Master of Sciene in International Health (M.Sc.), Universität Heidelberg, Deutschland
Thesis: "Impact of a food hygiene behaviour change intervention on microbial food contamination in rural Bangladesh"
11/2003 - 03/2016Promotion in Microbiologie und Immunologie (Dr.Sc. ETHZ), ETH Zürich, Schweiz
Life Science Zurich Graduate School/ Microbiology and Immunology PhD Program
Thesis: "Analysis of early mucosal immune responses upon Salmonella infection"
04/2009 - 05/2011Master of Science in Biological Science (M.Sc.), Universität Konstanz, Deutschland
Thesis: "Influence of PGE2 on small GTPases and Migration of Myeloid Cells"
10/2005 – 10/2008Bachelor of Science in Biological Science (B.Sc.), Universität zu Köln, Deutschland
Thesis: "Untersuchung der Interaktion von Gag, Pol und viraler RNA in Foamyvirus infizierten Zellen"

 




Vernetzung