
Dr. Anna Müller-Hauser
Wissenschaftliche Mitarbeiterin FHEEDCharité - Universitätsmedizin Berlin
Berlin
Sie befinden sich hier:
Inhaltsübersicht
Expertise
Food and Agricultural Approaches to Reducing Malnutrition (FAARM)
Food Hygiene to reduce Environmental Enteric Dysfunction (FHEED)
Lebenslauf Dr. Anna Müller-Hauser
Beruflicher Werdegang
08/2019 - | Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Institut für Public Health, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Deutschland Projekt: Food Hygiene to Reduce Environmental Enteric Dysfunction (FHEED) |
08/2019 - | Gastwissenschaftlerin, RD2 – Klimaresilienz, Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung, Deutschland |
05/2017 - 07/2019 | Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Heidelberger Institut für Global Health, Universitätsklinikum Heidelberg, Deutschland Projekt: Food and Agricultural Approaches to Reducing Malnutrition (FAARM) |
11/2011 - 08/2016 | Wissenschaftliche Mitarbeiterin, Institut für Microbiologie, ETH Zürich, Schweiz Projekt:Analysis of mucosal immune response and inflammation upon intestinal infections |
05/2011 - 09/2011 | Wissenschaftliche Assistenz, Trenzyme GmbH – Life Science Services, Deutschland |
Ausbildung
09/2016 - 09/2019 | Master of Sciene in International Health (M.Sc.), Universität Heidelberg, Deutschland Thesis: "Impact of a food hygiene behaviour change intervention on microbial food contamination in rural Bangladesh" |
11/2003 - 03/2016 | Promotion in Microbiologie und Immunologie (Dr.Sc. ETHZ), ETH Zürich, Schweiz Life Science Zurich Graduate School/ Microbiology and Immunology PhD Program Thesis: "Analysis of early mucosal immune responses upon Salmonella infection" |
04/2009 - 05/2011 | Master of Science in Biological Science (M.Sc.), Universität Konstanz, Deutschland Thesis: "Influence of PGE2 on small GTPases and Migration of Myeloid Cells" |
10/2005 – 10/2008 | Bachelor of Science in Biological Science (B.Sc.), Universität zu Köln, Deutschland Thesis: "Untersuchung der Interaktion von Gag, Pol und viraler RNA in Foamyvirus infizierten Zellen" |